Duo med Johannes Martens

Tina og Johannes begynte å spille sammen sommeren 2015 og fant raskt en felles plattform i måten å jobbe med musikk på. Samspillet kjennetegnes ved at de skaper et felles musikalsk rom på scenen med en klar intensjon om å nå ut til lytteren gjennom en sterk musikalsk tilstedeværelse.

Dette året spiller duoen verker av Beethoven og Mahler.

Johannes Martens er fast ansatt i Oslo Filharmoniske Orkester. Han har spilt som kammermusiker ved de største festivalene her til lands, som blant annet Risør Kammermusikkfestival, Oslo Kammermusikkfestival, Festspillene i Bergen, Elverum festspill, Hardanger musikkfest, Olavsfestdagene, Ultima og Kongsberg jazzfestival, og han har vært med på en lang rekke kammermusikkinspillinger som har blitt svært godt mottatt av norske og utenlandske anmeldere.

Johannes har vært solist med flere norske orkestre og hatt lange engasjement som solocellist i blant annet KORK og Den Norske Operas Orkester. Sine bachelor- og masterstudier har Martens fra Guildhall School of Music and Drama med Leonard Stehn som lærer og diplomstudiet fra Norges Musikkhøgskole med Truls Mørk som lærer.

I tillegg til å være opptatt av ny musikk, spiller Johannes også viola da gamba. Han har samarbeidet med flere av landets fremste jazz- og folkemusikere og er også utdannet yogainstruktør og Timanilærer.

Han spiller på en cello av F. Rugeri fra 1690 på utlån av Sparebankstiftelsen Dextra Musica.

www.johannesmartens.no